Reglement

Reglement Bokk’n en Bloaz’n

Organisatie: De Skoemzoegers, Losser

Locatie:
Skoemzoeger Feesttempel
Raadhuisplein
7581 AG Losser

 • Entree voor kapellen en bezoekers is GRATIS

Algemeen:

 • Kapellen worden verzocht ruim voor aanvang van hun eerste optreden aanwezig te zijn, zodat zij kunnen worden opgevangen door hun vaste kapelbegeleider van De Skoemzoegers en voorzien kunnen worden van de benodigde informatie. Gedurende de dag kan men met alle vragen bij hem terecht. Uiteraard lopen de mensen van de organisatie ook rond, herkenbaar aan hun tenue, en zijn zij ook beschikbaar als dat nodig mocht blijken.
 • Er zijn twee podia; Elke kapel speelt op elk podium één set van 20 minuten. Beide optredens worden gelijk beoordeeld door een deskundige jury. Als kapel wordt er van je verwacht 10 minuten voor aanvang van het optreden gereed te staan naast het podium.
 • Jurering vindt op beide podia gelijkwaardig plaats. Er wordt gejureerd op:
  Intonatie
  Klankvorming en balans
  Techniek en zuiverheid
  Ritmiek en samenspel
  Dynamiek
  Nuancering
  Muzikale uitvoering & originaliteit repertoire
 • Gedragsregels:
  Het is verboden gebruik te maken van vuurwerk, confetti, open vuur, rook, dieren en andere onaangename zaken voor het oog, oor of neus, die het festival kunnen belemmeren, alsmede onzedelijk gedrag of acts. Hierop wordt streng op toegezien. Neem voor speciale acts altijd vooraf contact op met de organisatie om teleurstellingen tijdens het festival te vermijden. Het optreden wordt direct stilgelegd en de betreffende kapel wordt direct van het podium verwijderd indien de organisatie niet goed, of onjuist door de kapel is geïnformeerd. Kapellen dienen zèlf hun attributen weer op te ruimen! De organisatie kan beslissen een kapel die zich niet aan deze regels houdt uit de finale uitslag te verwijderen.
 • Onbewaakte instrumentenopslag:
  Voor de kapellen is een onbewaakte instrumentenopslag op het plein beschikbaar. De organisatoren kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor schade en/of diefstal van instumentarium, kleding of andere door kapellen meegenomen zaken.
 • Vergoeding:
  Elke kapel krijgt als algehele vergoeding voor de middag €200,- bij twee volledige optredens.
 • Prijzen:
  1e prijs: twee vaten bokbier en €200,-
  2e prijs: één vat bokbier en €100,-
  3e prijs: 6 magnumflessen bokbier en €50,-
 • De Bokkepoot:
  Als aanmoedigingsprijs voor de kapel die zich ‘in de kijker’ heeft gespeeld of een bijzondere prestatie heeft geleverd wordt de bokkepoot uitgereikt. Deze wordt door de jury aangewezen, zonder puntentelling. Over deze uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
 • Introductie kapel:
  Op alle podia worden de kapellen door een presentator van Bokk’n & Bloazen aan het publiek geïntroduceerd. Wanneer jullie interessante gegevens over de kapel vooraf aan jullie kapelbegeleider overhandigen, kan de presentator de kapel unieker aan het publiek voorstellen.

 

 • Algehele coordinatie:
  Johan de Vries (06-28070494)
  Dennis de Blok (06-29501595)